Woon zoals je bent.

Verkoop en verhuring van vastgoed

Wij zijn al meer dan 60 jaar een bevoorrechte bemiddelaar bij transacties tussen kopers en verkopers, huurders en verhuurders op de immomarkt in en rond Tongeren.

Of u nu op zoek bent naar een gezellig rijhuis met tuintje in het centrum, een knus appartement met uitzicht over de stad of de perfect gelegen bouwgrond voor een riante villa in het groen, wij hebben het voor u in portefeuille.

Ook bij verhuring van uw eigendom staan we voor u klaar. Woningen, handelspanden, garages, appartementen… wij brengen huurders en verhuurders snel, discreet en professioneel bij mekaar.

Wij gaan ervan uit dat elke koper ooit verkoper wordt en elke huurder misschien ooit zelf een eigendom zal verhuren. Daarom is voor ons de tevredenheid van alle partijen heel belangrijk. Eerlijkheid duurt het langst.

Schatting van vastgoed

Ooit komt de dag dat u uw eigendom wenst te verkopen. Of het nu gaat om de woning waarin u uw hele leven hebt doorgebracht, of een vastgoedbelegging die u weer van de hand wil doen, de prijs is een zeer belangrijk element wanneer u beslist om al dan niet te verkopen.

Een betrouwbare schatting van uw eigendom is dus cruciaal. Hiervoor kan u rekenen op onze professionele medewerkers. Na een bezoek ter plaatse zullen zij u een duidelijk bedrag meedelen dat uw goed volgens hen waard is. Hiervoor zullen ze zich baseren op de samenstelling, de staat en de ligging van het gebouw maar ook op de courante marktprijzen voor vergelijkbare panden of gronden.

Contacteer ons gerust vrijblijvend voor meer informatie.

Syndicus

Baillien Immo kan ook optreden als syndicus. De syndicus is de persoon die door de algemene vergadering van mede-eigenaars van een gebouw wordt aangesteld om de gemene delen van een mede-eigendom te beheren volgens de toepasselijke wettelijke verplichtingen. 

• De syndicus staat op de eerste plaats in voor het financiële beheer van de mede-eigendom. Hij stelt voor de algemene vergadering een begroting op, werkt een billijke verdeling van de kosten onder mede-eigenaars uit, vraagt provisies van de mede-eigenaars en staat in voor de betaling van de gezamenlijke facturen.
• De syndicus staat ook in voor het technisch beheer van het gebouw. Hij adviseert de algemene vergadering betreffende onderhouds- en herstellingswerken en zorgt voor efficiënte uitvoering van de nodige werken, nadat ze door de algemene vergadering zijn goedgekeurd. Hij verstuurt de nodige verslagen naar mede-eigenaars, onderhandelt en coördineert met leveranciers en vakmensen, en volgt werven op wanneer nodig.
• Daarnaast zorgt de syndicus ook voor de administratieve opvolging van alle documenten, briefwisseling en andere communicatie die betrekking heeft op de beslissingen van de algemene vergadering.
• Tijdens de bouw van een project in mede-eigendom kan de syndicus ook instaan voor de voorlopige oplevering van een nieuwbouw.

 

De taak van een syndicus is vrij ruim en houdt bijzonder veel verantwoordelijkheden in. Daarom is de functie van syndicus gereglementeerd en kan niet eender wie als syndicus optreden. Als erkend vastgoedmakelaar kan Baillien Immo voor u de functie van syndicus uitoefenen in uw mede-eigendom. Contacteer ons gerust indien u meer informatie over de rol van de syndicus wenst.