Schade

Hieronder geven we je graag wat info over de aangifte van twee soorten autoschades, namelijk de aanrijdingen tussen voertuigen en de andere autoschades.

Aanrijding met een voertuig

Heb je een aanrijding gehad?
Meld de schade zo snel mogelijk na het ongeval, liefst samen met de gegevens van de andere betrokken partijen en eventuele getuigen.
Schade melden kan op twee manieren: online via de app “Crashform” of fysiek via het “Europees aanrijdingsformulier”.

Online

Hierbij een filmpje hoe de online aangifte precies in zijn werk gaat.

Download de app vandaag nog via app store en google play store.

Zoals je kan zien, verloopt de aangifte online zeer vlot via de app.

In feite worden dezelfde gegevens opgegeven als op het papieren formulier.

Je kan vooraf al je gegevens invullen (bij “mijn profiel”). Zo bespaar je jezelf in geval van een aanrijding tijd en stress. De gegevens van je verzekering kan je opladen via de QR-code.

De online aangifte heeft belangrijke voordelen. Je kan onmiddellijk de gegevens van alle betrokken partijen doorgeven en de omstandigheden vastleggen. Bovendien kan de schade aan je voertuig meteen aangeduid worden en kan je zelfs foto’s meezenden.

Zo wordt de aangifte van een autoschade dus heel eenvoudig.

Je verzekeraar krijgt meteen een melding van de aangifte en zelf ontvang je een kopij in je mailbox.

Vermeld onze gegevens zeker bij de online aangifte, zodat wij ook een kopij ontvangen en wij onmiddellijk aan de slag kunnen met uw dossier.

Fysiek

Je kan uiteraard ook nog steeds de papieren versie van het Europees aanrijdingsformulier gebruiken.
Contacteer gerust onze kantoren om een blanco exemplaar te vragen of download het formulier hier.

Wil je graag meer uitleg over het invullen, dan kan je hier enkele richtlijnen terugvinden.

Algemene tip

  1. Zelfs als de politie ter plaatse komt, raden wij aan om een aanrijdingsformulier in te vullen. Zo beschikken wij meteen over de gegevens en verklaringen van de betrokken partijen.
    Als de politie een PV opstelt, zal zij namelijk de verklaringen van de verschillende partijen verzamelen in haar dossier en eerst aan het parket overmaken waardoor er erg veel tijd verloren kan gaan. 

  2. Ongeacht hoe je de aangifte van je autoschade wenst te doen, denk er aan om zo nodig de schade ook te melden bij de rechtsbijstandsverzekering, de bijstandsverzekeraar, de hospitalisatieverzekeraar, de arbeidsongevallenverzekeraar, de verzekeraar gewaarborgd inkomen …
    Twijfel je of je ook een aangifte in een andere verzekeringspolis moet doen? Uiteraard helpen wij je hier graag mee verder. 

ANDERE SCHADEGEVALLEN